Waarom Amerika

Situatie vastgoedmarkt Amerika.

In Amerika zijn de laatste jaren de prijzen van vastgoed met wel 70% gedaald. Dit komt door het Amerikaanse bankensysteem. In Amerika moeten mensen die hun hypotheek niet meer (kunnen) betalen, hun huissleutel inleveren. Het huis komt dan in handen van de bank en de restschuld wordt kwijtgescholden. In een dalende markt besluiten mensen met een restschuld die hoger is dan de huidige marktwaarde van hun huis vaak om hun huissleutel in te leveren bij de bank. Dit heeft een kettingreactie veroorzaakt; banken dienen deze huizen immers aan de hoogste bieder te verkopen.

Door deze kettingreactie zijn de huizenprijzen gedaald, maar de huurprijzen zijn stabiel gebleven. Naar verwachting zal de huurmarkt de komende jaren sterk blijven. Iedereen die zijn koophuis is uitgegaan moet per slot van rekening huren, dus het aanbod van huurders is hoog. De vraag naar woonruimte is hierdoor verder toegenomen, terwijl er sinds de economische crisis erg weinig wordt gebouwd!

Op dit moment is het daarom mogelijk om een huis te kopen voor minder dan de helft van de (nieuwbouw)kosten, MET een huurder, waarbij het nettorendement tussen de 10% en 15% bedraagt. Daarnaast herstelt de huizenmarkt zich al 2 jaar en zullen de huizenprijzen naar verwachting de komende jaren blijven stijgen. (Zolang er goedkopere bestaande woningen zijn, zal er immers weinig tot niets gebouwd worden.)

Waarom huren Amerikanen dan een huis, terwijl kopen veel goedkoper is?
Iedereen die zijn huis is ’kwijtgeraakt’ is minimaal 3 tot 5 jaar uitgesloten van hypotheekmogelijkheden. Daarnaast worden op dit moment vrijwel geen hypotheken verstrekt totdat de huizenvoorraad (uit gedwongen huisuitzettingen) is opgedroogd. De huurmarkt blijft zodoende zeer sterk, totdat de banken weer leningen verstrekken en mensen opnieuw een spaarvoorraad hebben opgebouwd. Daarna kunnen de woningprijzen (zeer) sterk gaan stijgen. Een ideaal instapmoment!

Waarom Detroit
Simpelweg omdat wij van mening zijn dat in Detroit voor investeerders het meeste kan worden verdiend. Detroit is vanwege intensieve federale hulp- en stimuleringsprogramma’s een markt in herstel. Verder is er geen andere Amerikaanse huizenmarkt waar de verhuurrendementen zo hoog zijn als in Detroit. Daarnaast zijn de vooruitzichten, met name omdat wij slechts actief zijn in de allerbeste wijken, voor waardeontwikkeling van het onroerend goed uitstekend. (zie ook zillow.com sectie “local info”: real estate market reports)

Voor wie is dit interessant?

Houdt u graag zelf de complete controle over uw investering, maar wilt u wel kunnen rekenen op de volledige toewijding van het lokale team wat betreft de verhuur en het onderhoud van uw woning? Dan is deze investering wellicht interessant voor u.

Alle zaken op een rijtje:

  • Lage woningprijzen voor volledig gerenoveerde huizen met huurder
  • Hoog verhuurrendement
  • Stabiele huurdersmarkt
  • Groeiende groep huurders (migratie, huisuitzettingen en natuurlijke bevolkingsaanwas)
  • Vrijwel geen nieuwbouw van huizen
  • Stijging van woningprijzen verwacht (deze trend is reeds 2 jaar ingezet)
  • Veilig kopen via ‘Title Company’ (notaris) en vakkundig beheer van uw investering
  • Investering buiten het eurogebied. Amerikaanse economie en de $ in sterk herstel.

THIS IS THE MOMENT!

Reacties zijn gesloten.